Anton Hrachovský Správy

Cestujúci vlakom, obrňte sa trpezlivosťou: Na týchto trasách sa koná výluka

Cestujúci vlakmi by mali zbystriť pozornosť. V okrese Nové Zámky sú v pláne výluky, pozrite, kedy a kde k nim dôjde.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci vlakom, obrňte sa trpezlivosťou: Na týchto trasách sa koná výluka
Foto: Ľubomír Hudačko

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch opravovať niektoré úseky v okrese Nové Zámky a Komárno.

Výluka v úseku Chotín – Hurbanovo

Výluka prebieha 23. mája 2017, v čase od 8:00 do 13:40. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizujú činnosti spojené s výmenou koľajníc. Následne sa vykoná zváranie koľajníc do bezstykovej koľaje. Dôvodom týchto výlukových prác je odstránenie defektoskopických porúch. Práce vykonávajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Výluka v úseku Nové Zámky – Bánov

Výlukové práce sa budú realizovať aj v železničnej stanici Nové Zámky, konkrétne 24. a 25. mája 2017, v čase od 7:30 do 17:00. V rámci tejto výluky sa v ŽST Nové Zámky, na výhybke č. 47XA a č. 51, zrealizujú činnosti spojené s návarom výhybkových súčiastok. Dôvodom práce je ich opotrebenie. „Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami. Vzhľadom na polohu výhybiek je potrebná aj výluka medzistaničného úseku Bánov – Nové Zámky,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR

Náhradná doprava

Vzhľadom na to, že v oboch prípadoch ide o jednokoľajné medzistaničné úseky, budú cestujúci prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou. Tú zabezpečuje dopravca ZSSK.

„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach“ prosia ŽSR cestujúcich.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM