Anton Hrachovský Správy

Celoslovenské Dni poľa 2017 vo Dvoroch: Podľa Fica patrí poľnohospodárom rešpekt

Prehliadka pestovania plodín v obci Dvory nad Žitavou v okrese Nové Zámky bola zameraná na prezentáciu rôznych spôsobov ochrany a výživy rastlín. Ako po iné roky, aj tentoraz ju otvoril premiér Róbert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Celoslovenské Dni poľa 2017 vo Dvoroch: Podľa Fica patrí poľnohospodárom rešpekt
Zdroj: TASR

V dňoch 6.-7. júna 2017 sa vo Dvoroch nad Žitavou konala celoslovenská prehliadka a výstava odrôd, ochrany a výživy rastlín, poľnohospodárskej techniky a poľnohospodárskych zvierat pod názvom Dni poľa 2017. Podobne ako po minulé roky ju navštívil i premiér Slovenskej republiky Róbert Fico. Spolu s ním zavítali do Dvorov nad Žitavou aj ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná, rovnako ako aj podpredseda NR SR a predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Na rozlohe 30 hektárov sa predstavilo 120 vystavovateľov.

„Chodím sem už šiesty rok a každý rok chodím aj na žatvu. Vždy si nájdem nejaký kus Slovenska, kde chcem spoločne s ministerkou pôdohospodárstva vzdať úctu ľuďom, ktorí robia pre túto krajinu neuveriteľne veľa. Aj v roku 2017 je našou povinnosťou prejavovať vďaku a rešpekt ľuďom, ktorí pracujú na vidieku a v poľnohospodár­stve. Je jedno, či to bude na žatve, alebo na podujatiach tohto typu,“ uviedol Fico a dodal, že pre neho bude vždy potešením a cťou zahajovať takéto podujatia.

„Ľudia pracujúci v poľnohospodárstve robia pre Slovensko veľa a zaslúžia si našu úctu,“ nechal sa počuť Róbert Fico počas návštevy Dvorov nad Žitavou.

Na premiéra čakali okrem vystavovateľov a otázok ohľadom poľnohospodárstva aj novinári pýtajúci sa na v tej dobe prebiehajúci protikorupčný pochod v Bratislave. „Toto, čo robíte, je neúcta k ľuďom, ktorí takto od rána do večera robia,“ odvetil spočiatku Róbert Fico novinárom na otázky o (ne)odvolaní ministra vnútra Róberta Kaliňáka.

Návštevníci si užili prehliadku poľných pokusov a ukážok pestovania zeleniny, mohli sa zúčastniť odborného seminára na tému ´ Utláčanie pôdy´, či pozrieť si obľúbenú súťaž v orbe. Nezabudlo sa ani na ukážky prác s konským záprahom či výstavu hospodárskych zvierat. Tento rok tam návštevníci našli aj špeciálnu rastlinnú výrobu s vyše 25 druhmi plodín zeleniny.

Ako to vyzeralo počas premiérovej návštevy Dní poľa 2017, rovnako ako otázky novinárov, si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii a videu.

Celoslovenské Dni poľa 2017 vo Dvoroch nad Žitavou
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM