Viktória Botošová Futbal

Celoslovenská rarita v Zámkoch: Baby to všetkým natreli, za sebou nechali 9 chlapčenských tímov! FOTO

Baby klobúk dole. Jedná sa o celoslovenskú raritu, keďže dlhodobú súťaž Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky vyhral dievčenský tím, pričom za súperov mali chlapcov. Patrónom tejto súťaže je slovenský reprezentant Kornel Saláta. Na poslednom stretnutí nechýbali fanúšikovia, bubny a zástavy.

Ilustračný obrázok k článku Celoslovenská rarita v Zámkoch: Baby to všetkým natreli, za sebou nechali 9 chlapčenských tímov! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Premiérový ročník Ligy prípraviek Kornela Salátu pod záštitou ObFZ Nové Zámky vyhral netradične dievčenský tím FC Union Nové Zámky pod hlavičkou FK Čechy. Táto dlhodobá súťaž s 10 účastníkmi je určená pre najmenších futbalistov do 12 rokov.

O tento úspech sa pod vedením trénera Mária Vörösa a jeho asistentky Moniky Sunegovej pričinili hráčky Tereza Tomanová, Kiara Kocihová, Evelyn Kováčová, Ema Oborilová, Rebecca Hogenbuchová, Nikol Mazúchová, Petra Rajnerová, Vanesa Machová, Veronika Lamačková, Emma Nagyová, Emília Lakatosová, Alexandra Bogyóová a Justína Babínová.

Kapitánka najlepšou strelkyňou

Kapitánkou tímu bola Monika Vojtelová a najlepšou strelkyňu so 43 presnými zásahmi Laura Retkešová.

Dievčatá v dlhodobej súťaži odohrali celkovo 18 majstrovských stretnutí, z ktorých 16 vyhrali a v dvoch remizovali. Vsietili 121 gólov a inkasovali iba 22, čo im prinieslo impozantných 50 bodov.

Z uvedeného vyplýva, že ani jedno zo zvyšných deviatich chlapčenských družstiev ich v priebehu sezóny nedokázalo poraziť.

Liga sa hrá pod patronátom Kornela Salátu, slovenského reprezentanta, momentálne hráča ŠK Slovan Bratislava. Príbeh Kornela by mal byť podľa Petra Kováča – predseda Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky, pre všetkých nádejných futbalistov a futbalistky značne inšpirujúci. Ako uvádza, Kornel pochádza z malej dedinky novozámockého okresu (Kamenica n./Hronom, pozn. red.), odkiaľ sa postupným krokmi pomocou tvrdej driny dostal na futbalový vrchol a stal sa slovenským reprezentantom, účastníkom svetového šampionátu v roku 2010.

„Napriek tomu z neho nevymizla ani štipka pokory a skromnosti. Je pre nás cťou, že naša okresná súťaž nesie práve jeho meno,“ povedal Peter Kováč.

Fanúšikovia, bubny a klubové zástavy

To, ale nie je všetko, pretože prispieva aj sponzorsky. „Som veľmi rád, že sme sa na vzájomnej spolupráci dohodli aj pre súťažný ročník 2015/16. Taktiež chcem pogratulovať dievčatám k zaslúženému triumfu. Určite sa jedná o celoslovenskú raritu, keďže súperili výlučne s chlapčenskými tímami. Bolo skutočne dojímavé ako si ich rodičia a príbuzní na posledné majstrovské stretnutie zabezpečili bubny, dali si vyhotoviť klubové zástavy a vytrvalo povzbudzovali,“ opísal posledné stretnutie Kováč.

"Pri dekorovaní víťazov nechýbali slávnostné konfety ako vídame pri finálových stretnutiach európskych pohárov, podpora zo strany rodičov týchto detí je jedným z nosných atribútov získania majstrovského titulu. Futbalové majstrovstvo týchto nádejných futbalistiek je prísľubom svetlej budúcnosti ženského futbalu,“ dodal Peter Kováč – predseda Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky.

Foto: Oblastný futbalový zväz Nové Zámky
Zdroj: Oblastný futbalový zväz Nové Zámky

Celoslovenská rarita: Súťaž najmenších futbalistov vyhrali dievčatá. FOTO
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM