Rastislav Búgel Kultúra

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Nitry, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Nitrania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v meste, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Nitry, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: TASR

VIANOCE NA KLOKOČINE

18. a 19. decembra (13.00 – 18.00)

Najväčšie nitrianske sídlisko ožije parádnym vianočným podujatím. Tešiť sa môžeme na zaujímavý program, chýbať však nebudú ani tradičné dobroty, bez ktorých si už sviatky neviem predstaviť. Viac sa dozviete v článu: Čaro Vianoc aj na Klokočine: TOTO podujatie si nemôžete nechať ujsť!

PREHLIADKA VIANOČNEJ NITRY

19. decembra, pred budovou Nitrianskej galérie na Župnom námestí (15.00)

Mesto Nitra – Nitriansky informačný systém pozývajú na bezplatnú prehliadku vianočnej Nitry. Okrem prehliadky pamätihodností na Vás čaká zaujímavé rozprávanie o vianočných tradíciách a zvykoch v našom meste a návšteva vianočného mestečka s vôňou ihličia, vianočného punču a ďalších dobrôt.

VIANOČNÝ KONCERT SPEVÁCKEHO ZBORU NITRA

19. decembra, Katedrála sv. Emeráma – Nitriansky hrad (16.00)

Koncert s podtitulom Počujte radosť utešenú rozozvučí nitriansku hradnú katedrálu. Vstupné je dobrovoľné a bdue použité na rekonštrukciu organa v katedrále.

FLAAM POD JEDLIČKOU

19. decembra, Music a Café (20:30)

Parádne vianočné podujatie v obľúbenom podniku Music a Café Nitra. Za 4 eurá si budeme môcť vychutnať program, v ktorom nebudú chýbať Fresh out of the bus, Frequency a Dornkappel.

KONCERT SKUPINY U.K.N.D.

19. decembra, Valašský šenk (21:00)

Nitranom dobre známa kapela spríjemní blížiace sa sviatky vo Valašskom šenku. Po zaplatení vstupného vo výške 3 eur si vychutnáme vianočný koncert domácej formácie.

VIANOČNÁ SPOMIENKA

19. decembra, DAB (18:30)

Rodinné predstavenie – krehký vianočný príbeh. Čas plynie a o chvíľu tu máme čas koláčov… Vianočných koláčov! Malý chlapec a svojrázna starenka – dvaja hlavní hrdinovia nášho príbehu – vás pozývajú do vianočného obdobia vianočného obdobia prevoňaného vanilkou a škoricou. Vtsupné: 8 eur

SLOVENSKÝ BETLEHEM

20. decembra, Staré divadlo Nitra (15:00)

Súčasťou hry sú recitované i spievané biblické príbehy a koledy. Betlehemské hry boli v minulosti rozšírené takmer na celom Slovensku a snažíme sa ich zachovať čo najdlhšie aj prostredníctvom tejto inscenácie. Hra je vhodná pre deti od 4 rokov. Vstupné: 3 eur

VÔŇA TRADÍCIÍ VIANOC

20. decembra, KD Dražovce (16.00)

Kultúrny dom v Dražovciach ožije milým podujatím. Účinkujú deti MŠ a ZŠ v Dražovciach, Pro Ponitran – Spevuľky, FS Tradícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM