Anton Hrachovský Správy

Budúce investície v Štúrove: Tamojší prístav a nábrežie čaká modernizácia

Cieľom je optimalizovať prevádzku prístavu a zefektívniť dopravnú infraštruktúru. Stať sa tak má vďaka rozvoju nákladnej a osobnej vodnej dopravy s dôrazom na ochranu životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Budúce investície v Štúrove: Tamojší prístav a nábrežie čaká modernizácia
Zdroj: TASR

Ďalším z dôležitých cieľov spoločnosti Verejné prístavy, ktorá prístav v Štúrove prevádzkuje, je modernizácia a budovanie nových kapacít, ktoré vytvoria podmienky pre príchod potenciálnych investorov a operátorov. Zároveň sa v roku 2018 očakáva nárast čistého obratu na 2,7 milióna eur, čo je v porovnaní s rokom 2017 nárast o 12,5 percenta.

Modernizácia v Štúrove

Projekt Modernizácia prístavu a nábrežia v Štúrove rieši inštaláciu plávajúcich pontónov s multifunkčným využitím a modernizáciu nábrežia pre ďalší rozvoj cestovného ruchu. Prínos spočíva vo zvýšení kapacity pristávania kajutových lodí a malých plavidiel, v rozšírení možností využitia prístavu o športovorekreačnú činnosť, ako aj možností vytvorenia miesta pre kultúrne a spoločenské podujatia.

Revitalizované nábrežie tak bude poskytovať flexibilný zhromaždovací priestor námestia, slúžiaci pre parkovanie, alebo pre koncertné či divadelné aktivity.

Spoločnosť Verejné prístavy je akciová spoločnosť so 100-percentným vlastníctvom štátu. To znamená, že náklady na jej bežnú prevádzku nie sú hradené zo štátneho rozpočtu, ale z príjmov z jej vlastnej podnikateľskej činnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM