Anton Hrachovský Samospráva

Budú mať cyklisti dôvod na radosť? Mesto chce zriadiť požičovne bicyklov

Dobré správy pre Novozámčanov a návštevníkov mesta, ktorí si chcú prejsť Nové Zámky a ich okolie na bicykloch. V našom meste by mali vzniknúť požičovne týchto dopravných prostriedkov.

Ilustračný obrázok k článku Budú mať cyklisti dôvod na radosť? Mesto chce zriadiť požičovne bicyklov
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky by sa rado zúčastnilo projektu pod názvom ´Bikesharing – vybudovanie siete cyklopožičovní´. Celá aktivita je zahrnutá v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika s maďarskou stranou, pričom cieľmi sú okrem posilnenia zdravia obyvateľov a šetrenia životného prostredia i posilnenie cezhraničnej mobility a zlepšenie cezhraničných dopravných služieb.

„Mesto Nové Zámky má záujem zapojiť sa do realizácie projektu ´Bikesharing – vybudovanie siete cyklopožičovní´ v spolupráci s EZUS Pons Danubii,“ uvádza sa v dôvodovej správe projektu, ktorý plánujú mestskí poslanci prerokovať na najbližšom zastupiteľstve.

Dve požičovne v Nových Zámkoch

Podľa projektového zámeru by sa mala vybudovať sieť cyklopožičovní v 8 mestách nachádzajúcich sa v pohraničnom území Slovenska s Maďarskom. Celkovo by ich malo byť 15, z toho dve v našom meste. Konkrétne by malo ísť o lokality pred Železničnou stanicou a na Hlavnom námestí.

Investičné náklady na realizáciu projektu podľa dôvodovej správy zo strany Mesta Nové Zámky nevzniknú. Predpokladaný termín realizácie po schválení projektového zámeru je rok 2017.

Môže vás zaujímať:

Poslanci chcú pre deti nové interaktívne ihrisko: Koľko to bude mesto stáť?

Jesenné upratovanie: Odpad bude odvážať traktor, pozrite si ROZPIS jeho trasy

Občania pripravili ďalšiu petíciu proti parkoviskám: Úspešná bola len spolovice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM