Anton Hrachovský Hokej

Brankár Zámkov Baroš rád varí i cestuje: V lete si oddýchne v Stredomorí

Jedným z prvých hráčov s novou zmluvou v Nových Zámkoch je brankár Samuel Baroš. Okrem iného nám porozprával i niečo o svojich plánoch na leto, či o svojich kuchárskych schopnostiach.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Zámkov Baroš rád varí i cestuje: V lete si oddýchne v Stredomorí
Zdroj: TASR

Pred štartom novej hokejovej sezóny 2018/2019 sa rozhodlo vedenie klubu HC Nové Zámky, že podpisy nových hráčskych zmlúv bude prinášať postupne, s istým časovým odstupom. Prvou dvojicou, ktorú klub podpísal a oficiálne predstavil boli brankár Samuel Baroš a útočník Adam Zbořil. A práve s ochrancom novozámockej svätyne sme prehodili pár slov. Na juh Slovenska prišiel v decembri 2017, pričom v dovtedajšom priebehu sezóny neodchytal ani jeden súťažný duel. Uplynulý ročník tak nakoniec zakončil úspešnosťou zákrokov na úrovni 90,20 % v 29 zápasoch.

Rýchle jednanie

Ako sám Baroš povedal, s uplynulou sezónou spokojný nebol. Po príchode do Zámkov sa navyše dvakrát zranil. Ako došlo k dohode, že bude bielo-zelený dres obliekat aj naďalej? „Bolo to celkom rýchle jednanie, dohodli sme sa zhruba týždeň po sezóne. No ešte počas playoff som sa s vedením rozprával o možnom predĺžení zmluvy,“ povedal k podpisu nového kontraktu s HC Nové Zámky bývalý hráč Zvolena a Slovana Bratislava. Od nového ročníka bude pôsobiť pod novým trénerom Milanom Jančuškom, ktorého príchod ohlásil klub len nedávno. „Nového trénera osobne nepoznám, ale počul som, že má správne názory. Pod dobrým kvalitným trénerom môže prísť aj tímový úspech,“ verí v úspešnú sezónu 2018/2019 Baroš.

MS – Škoda, že nebolo štvrťfinále

Ako väčšina Slovákov, aj novozámocký brankár sledoval výkony slovenských hokejistov na MS v Dánsku. „Majstrovstvá sveta som sledoval, všímal som si nielen slovenkých ale všetkých brankárov, pretože takto sa môžem zlepšiť a všimnúť si nové trendy a štýly chytania. Našim brankárom podľa mna MS vyšli, len škoda že sme nespravili to štvrťfinále,“ poťažkal si na fakt, že Slováci ukončili svoju púť už po základnej skupine.

Je možné, že od sezóny 2018/2019 privíta Tisport liga i dvoch nováčikov – maďarské tímy DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť. Ako vidí vstup zahraničných celkov do najvyššej súťaže na Slovensku? „K tomu sa asi odborne vyjadriť neviem. Ja by som bol asi za, momentálnych desať tímov nie je veľa a keď nové celky prinesú do ligy kvalitu, tak prečo nie,“ povedal Samuel Baroš.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Dovolenka pri mori

„Po tom, ako skončím letnú prípravu, ktorú si robím v Nitre, by som chcel ísť letecky niekam k moru. Taká klasika, nejaké Taliansko, Turecko alebo Grécko. Chcel by som veľa cestovať ale nie je na to toľko času, keďže som viazaný byť v Nitre kvôli tréningom. Možno sa ešte niekde vyberiem autom na predĺžený víkend,“ opísal svoje mimohokejové plány na leto 24-ročný gólman, ktorý sa na nadchádzajúcu sezónu pripravuje sám v Nitre u Patrika Matejku.

V posledných rokoch našiel Baroš nový koníček – varenie. Už počas pôsobenia vo Zvolene sa v rámci klubovej mediálnej propagácie postaral o stravu spoluhráčov. „Už si nepamätám, čo som im vtedy varil. Ale posledné roky, ako som začal bývať sám, som si začal aj variť. Celkom ma to chytilo, mám rád taliansku kuchyňu, no hlavne zdravú, keďže sa teraz snažím dávať pozor na stravu. Najradšej pripravujem asi hovädzí steak alebo lososa na pare,“ dodal mladý brankár s úsmevom na tvári.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM