Anton Hrachovský Hokej

Brankár Nových Zámkov Ján Chovan: Postup do Tipsport ligy chceme potvrdiť čo najskôr

Hokejisti HC Nové Zámky sa doteraz posledným víťazstvom na ľade HC 46 Bardejov 4:2 výrazne priblížili postupu medzi slovenskú hokejovú elitu. Po 8. kole baráže sú s tesným náskokom na prvom mieste trojčlennej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Nových Zámkov Ján Chovan: Postup do Tipsport ligy chceme potvrdiť čo najskôr
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci trénera Chudého majú navyše k dobru jeden zápas proti Piešťanom. Na konte majú 9 bodov, čo je o dva viac než tretí Bardejov a najbližšie dva zápasy odohrajú na domácom ľade.

Súboje Nových Zámkov s Bardejovom sú už ´klasikou´

V poradí už 12. tohtosezónna vzájomná konfrontácia oboch tímov priniesla opäť vyrovnaný hokej. Na konci zápasu sa po výhre 4:2 tešili hokejisti Nových Zámkov a znova sa usadili na vedúcej pozícii barážovej tabuľky. Fakt, že oba celky sa už vzájomne veľmi dobre poznajú potvrdil i brankár Novozámčanov Ján Chovan. „Myslím si, že už nás s Bardejovom nemá čo prekvapiť. Preto každý zápas je už len veľký boj. Bardejov od začiatku tlačil. Bol to veľmi tažký duel, nakoľko nám chýbalo veľa opôr, ale ubojovali sme to a tie tri body sme doslova vydreli,“ zhodnotil stretnutie Ján Chovan.

Nové Zámky sa dostali počas prvej tretiny do dvojgólového vedenia zásluhou Frolíka a Fábryho, v prostrednej časti hry o tento náskok prišli v priebehu 14 sekúnd. „Bardejov hral celý zápas nátlakovo, čiže to dáko vyplynulo z hry. Prvý gól padol po našej chybe v obrannej tretine, kde si hráč vykorčuľoval sám pred bránu a pekne trafil pod vyrážačku a druhý gól bol z dorážky,“ opísal gólové momenty súpera bývalý hráč Spišskej Novej Vsi či Slovana Bratislava, ktorý okúsil i pôsobenie v Kazachstane, Bielorusku, na Ukrajine či v zámorských juniorských súťažiach.

Čo sa v takej situácii preženie brankárovi hlavou? „Som už vcelku skúsený brankár na to, aby ma to nejak špeciálne ovplyvnilo. Hodil som to za hlavu a snažil sa pomôcť mužstvu k víťazstvu. Stav bol 2:2, takže nebol moc čas na dáke extra premýšľanie,“ vysvetlil Chovan.

Na východ s nožom na krku

Hokejisti Nových Zámkov cestovali do Bardejova ako tretí tím barážovej tabuľky a prípadný neúspech im mohol nepríjemne skrížiť plány postúpiť do najvyššej súťaže. „Do Bardejova sme išli s nožom na krku a vedomím, že musíme získať body. Podarilo sa nám to aj bez viacerých hráčov a o to je to víťazstvo cennejšie. Súper chcel vyhrať rovnako ako my, mohli od nás v tabuľke odskočiť. Po prvých dvoch víťazných zápasoch baráže sme to podcenili a prehrali ďalšie dva. Teraz sme sa už vrátili na víťaznú vlnu a postup chceme potvrdiť čo najskôr,“ priznal brankár Nových Zámkov.

V zápase si pripísal tri kanadské body za dva góly a jednu asistenciu mladý útočník Tomáš Török. Prvý z jeho presných zásahov bol zároveň víťazným. „Mladí chlapci zastúpili skúsenejších, ktorí nám dnes chýbali. Veľká vďaka mladíkom, ktorí nás dnes potiahli. Celú sezónu nás ťahali skúsenejší hráči, teraz to na seba vzali mladší. Sme radi, že mladíci ukázali, že môžu hrať hokej na tejto úrovni,“ uviedol bývalý účastník MS do 20 rokov Ján Chovan.

Aktuálna tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Nové Zámky 5 3 0 0 2 15:13 9
2. Piešťany 5 2 1 0 2 14:14 8
3. Bardejov 6 2 0 1 3 14:16 7

Zostávajúci program baráže:

  • 1. apríla 2016: HC Nové Zámky – ŠHK 37 Piešťany
  • 3. apríla 2016: HC 46 Bardejov – ŠHK 37 Piešťany
  • 5. apríla 2016: HC Nové Zámky – HK 46 Bardejov
  • 8. apríla 2016: ŠHK 37 Piešťany – HC Nové Zámky

Čítajte aj:
Novozámčania bojujú o Tipsport ligu ako sa patrí, na východe opäť zbíjali
Kapitán Novozámčanov Marek Dubec: Jedna prehra nás určite nezastaví
Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup
Nové Zámky začali v Piešťanoch dobre, body nakoniec ostali domácim, VIDEO
Barážový súper Nových Zámkov preriedil káder: Skončili skúsení útočníci
Nové Zámky začali proti Bardejovu vo veľkom štýle, potom však prišiel šok!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM