Palic Palic Rôzne

Boj o život kardinála Korca: Zlyhávajú mu základné funkcie!

Zažíva tie najťažšie chvíle! Kardínála Jána Chryzostoma Korca (88) hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Nachádza sa vo veľmi vážnom stave. Do špitálu ho priviezli v ťažkom šoku a zlyhávajú mu základné vitálne funkcie.

Kardinál Ján Chryzostom Korec (88) leží v nitrianskej nemocnici v stabilizovanom, no kritickom zdravotnom stave. Potvrdila to námestníčka riaditeľa špitálu Alena Ďurišová.

Kardinála hospitalizovali v stredu 13. júna dopoludnia. "Priviezli ho v ťažkom septickom šoku, prasklo mu slepé črevo, má ťažký zápal pobrušnice. Okamžite sme ho operovali,“ konštatovala Ďurišová. Kardinálovi zlyhávajú základné vitálne funkcie a je napojený na prístroje.

Život ako tŕnistá cesta[/size][/co­lor]

Ján Chryzostom Korec sa narodil 22. januára 1924 v Bošanoch. V roku 1939 vstúpil do Spoločnosti Ježišovej. Do roku 1950 študoval filozofiu a teológiu na viacerých miestach. Tajnú kňazskú vysviacku prijal 1. októbra 1950 a odišiel do civilného života. O rok neskôr, 24. augusta 1951, ho biskup Pavol Hnilica tajne vysvätil na biskupa.

Do roku 1960 pracoval ako robotník a tajne vykonával biskupskú službu. Neskôr ho odsúdili na 12 rokov za vlastizradu. Po prepustení sa opäť zapojil do náboženského života. Pracoval ako robotník, naposledy ako opravár výťahov. V roku 1990 pôsobil ako rektor Kňazského seminára v Bratislave. V tom istom roku bol menovaný za nitrianskeho diecézneho biskupa, v roku 1991 za kardinála.

O neštastí a havárii autobusu plného detí [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.134571_Nes­tastie-autobusu-plneho-deti:-Takto-to-vidi-policia---]sa dočítate TU![/link] **Smrť nevinného dievčatka sme vám priniesli **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.133607_U­krutna-smrt-Vanesky-(%E2%80%A03):-Prud-ju-vlacil-pol-kilometra!]v tomto článku.[/link]

novezamky24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM