Anton Hrachovský Šport

Blížia sa veľké zápasy MMA: Slovenská špička sa stretne v Nových Zámkoch

Bojový šport, ktorý naberá na popularite aj na Slovensku. Cez víkend sa Nové Zámky stanú centrom MMA na Slovensku. Zámocký bojovník Roland Čambal navyše absolvuje prvý a zároveň posledný zápas pred domácim publikom.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa veľké zápasy MMA: Slovenská špička sa stretne v Nových Zámkoch
Foto: Roland Čambal - archív

Pojem MMA znamená v preklade z angličtiny ´zmiešané bojové umenia´ (Mixed martial arts). Tomuto, v zahraničí veľmi populárnemu športu, sa v Nových Zámkoch venuje na najvyššej úrovni niekoľko zápasníkov. Asi najznámejším z nich je Roland Čambal, ktorý je zároveň trénerom v športovom klube RSC Gym.

Dark Night 2 – Slovenská špička z Zámkoch

V sobotu 24. júna sa od 19:00 v novozámockej športovej hale Milénium odohrá veľká zápasnícka show pod názvom Dark Night 2. Svoje schopnosti v klietke podľa pravidiel UFC predvedú až traja bojovníci z novozámockého klubu RSC Gym. Ten existuje päť a pol roka, za tú dobu majú jeho zápasníci na konte 197 duelov, tento počet zaokrúhlia na 200 práve v Nových Zámkoch. Okrem Rolanda Čambala (na snímke navrchu) sa vo farbách RSC predvedú aj Tomáš Malík a Patrik Danihel, fanúšikovia uvidia i ďalších Zámčanov Františka Fodora a Lajoša Kleina, ktorí zápasia vo farbách OFA Bratislava resp. SFG Trnava. Pred podujatím sa v piatok 23. júna o 18:00 uskutoční oficiálne váženie bojovníkov v OC Aquario.

Čambalovým súperom bude Patrik Grunner z Trnavy, František Fodor si zmeria sily s Čechom Martinom Hajtmárom. Lajoš Klein vyzve Maďara Rajmunda Beszterceia a Tomáš Malík si to rozdá s ďalším Čechom Janom Širokým.

Na podujatí sa ukáže aj šampión oktagonu Gábor Boráros či majster sveta v MMA v svetovej organizácii M-1 Global Ivan Buchinger. So sebou si prinesie majstrovský opasok, ktorý len minulý týždeň obhájil v Číne.

„Cítim sa výborne, pripravený som veľmi dobre, tak keď budú hviezdy priať, mohlo by to dopadnúť dobre,“ opísal svoje pocity pred podujatím Roland Čambal. „Moji chalani z RSC sú tiež pripravení dobre, tak snáď obaja zvíťazia,“ dodal na margo svojich zverencov.

Prvý a posledný krát pred domácim publikom

Ako sám avizoval, na Dark Night 2 pôjde o jeho prvý a zároveň posledný zápas pred domácim publikom. „Je to preto, že mám toho naplánovaného skutočne veľa, takže budem rozlietaný po svete,“ vysvetlil v krátkosti Roland Čambal.

„Ľudia sa ma dlho pýtali, kedy budem mať zápas doma v Nových Zámkoch. Tak konečne prišla tá možnosť. Na akciách, ktoré som sám organizoval, by som nezvládal zápasiť, pripraviť všetko okolo toho a plus pripraviť svojich zverencov,“ vysvetlil Čambal príčiny toho, že Novozámčania doteraz nemali možnosť vidieť ho v našom meste súťažne zápasiť.

Na priloženom videu môžete vidieť jeden zo zápasov Rolanda Čambala v roku 2017 – na viedenskom podujatí ACB v zápase s Rakúšanom Marcusom Di Gallom

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM