Anton Hrachovský Šport

Blíži sa európsky šampionát: Nové Zámky zastupuje najlepší slovenský junior

Na 23. majstrovstvách Európy v cezpoľnom behu v talianskom meste Chia sa 11. decembra predstaví rekordná 17-členná slovenská výprava. Nachádza sa v nej i najlepší slovenský junior – z novozámockého klubu.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa európsky šampionát: Nové Zámky zastupuje najlepší slovenský junior
Zdroj: TASR

Len nedávno sa konali Majstrovstvá Slovenska v cezpoľnom behu v Šamoríne, ktoré boli súčasne aj kvalifikačným podujatím na decembrové ME v talianskom meste Chia. Na pretekoch nechýbali ani viacerí novozámockí atléti, pričom jednému z nich sa podarilo kvalifikovať na spomínané ME v Taliansku.

Výkonný výbor SAZ následne schválil nominačné návrhy, takže na ME budú štartovať traja muži, jeden pretekár do 23 rokov, štyria juniori, jedna žena, štyri pretekárky do 23 rokov a štyri juniorky. Slovensko postaví tímy v troch kategóriách – v súťaži žien do 23 rokov, junioriek a juniorov.

Nás teší fakt, že v nominácii juniorov figuruje aj pretekár z Atletického klubu v Nových Zámkoch – Matúš Verbovský, ktorý len nedávno získal zlatú medailu v behu juniorov na 6 kilometrov na Majstrovstvách Slovenska.

Nominácia Slovenska na 23. ME v cezpoľnom behu v Chii

Muži: Peter Ďurec (UMB Banská Bystrica), Jozef Urban (TJ Obal servis Košice), Boris Csiba (BMSC Bratislava).
Muži do 23 rokov: Radovan Tomeček (TJ Obal servis Košice).
Juniori: Matúš Verbovský (AC Nové Zámky), Marek Jankovič (Slávia STU Bratislava), Lukáš Muha (MŠK Žiar n/Hr.), Ján Kostúr (VŠC Dukla B. Bystrica).
Ženy: Petra Fašungová (VŠC Dukla B. Bystrica).
Ženy do 23 rokov: Lucia Janečková (BMSC Bratislava), Soňa Vnenčáková (AO Svit), Zuzana Durcová (TJ Spartak Myjava), Eszter Hortobágyiová (ŠK Atléti BS Banská Štiavnica).

Juniorky: Eva Slančíková (VŠC Dukla B. Bystrica), Nikola Štefundová, Alexandra Zavadská (obe MKŠS Kys. N. Mesto), Lucia Beláková (AFK Nové Mesto n/V.).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM