Viktória Botošová Rôzne

ANKETA: Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Novozámčania v tom majú jasno!

Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Túto jednoduchú otázku sme položili niekoľkým obyvateľom Nových Zámkov. Niektorí naše mesto nešetrili, iní však i v neveľkých Zámkoch vidia turistický potenciál.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Novozámčania v tom majú jasno!
Zdroj: TASR

Máme Termálne kúpalisko Štrand, sme blízko od iných termálnych kúpalísk ako Vadaš a wellnes centier ako Podhájska, či Patince a doslova na skok do najnižšie položeného lyžiarskeho strediska v obci Čechy. Zdá sa, že turisticky zaujímavé miesta lemujú Nové Zámky, avšak priamo v našom meste turistov stretnete len veľmi zriedka. Naozaj Zámky nemajú čo ponúknuť? Alebo o nich turisti len nevedia? Zisťovali sme, ako to vidia samotní Novozámčania.

Slabá propagácia

„Málo turistov sem chodí kvôli tomu, že tu nie je toľko vecí na pozeranie. Pár kostolov, kaplniek, nejaké sochy, múzeum, galéria a to je všetko. Ako iné bežné mesto,“ myslí si Marek.

V propagácii vidí problém Roman. „Turisti sem nechodia, lebo podľa môjho názoru propagácia kultúrnych pamiatok v našom meste je na slabej úrovni. Zároveň si myslím, že dokonca ani mnoho Novozámčanov nepozná históriu mesta Nové Zámky,“ hovorí.

Podobného názoru je aj Novozámčan Michal. „Pretože sem v podstate nemajú za čím prísť. A to málo turistických lákadiel, ktoré tu sú, si nevieme vážiť a využiť ich v prospech rozvoja turizmu.“ „Pokiaľ by som si sem pozvala návštevu, neviem kam ich zoberiem a čo im ukážem.. Jedine, že ich zoberiem kúpať sa na Štrand, neviem čo iné by som im tu ponúkla,“ vysvetľuje Miška.

Máme potenciál, ale…

„Škoda napríklad takých katakomb a kalvárie. Naše mesto ponúka takéto zaujímavosti, ale sú žiaľ sprístupnené, len pár krát v roku,“ sťažuje si Peter.

„Je to podľa mňa smiešna otázka. Mám rád svoje mesto ale nechápem, prečo by sem mali chodiť nejakí turisti. To nemyslím zle, ale tak Nové Zámky jednoducho nie sú turistické mesto,“ hodnotí študent Karol.

Podľa Mariky však máme čo ponúknuť. „Naše mesto máva napríklad zaujímavé letné hudobné podujatia, menšie festivaly, slávnosti, či jarmoky, na ktoré, pokiaľ viem, chodia aj ľudia z okolitých miest a obcí.“

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM