Viktória Botošová Rôzne

Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO o bytoch v Nových Zámkoch prezradil odborník

Ako to bolo pár rokov dozadu a ako je to dnes? Hýbu sa ceny bytov v poslednom období vyššie alebo padajú? Kde v Zámkoch sú najdrahšie a kde lacnejšie? Zisťovali sme viac priamo u ľudí z brandže...

Ilustračný obrázok k článku Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO o bytoch v Nových Zámkoch prezradil odborník
Foto: Viktória Botošová

Na základné otázky ohľadom predaja bytov v Nových Zámkoch sme sa spýtali realitných kancelárií, ktoré sa v predaji bytov pohybujú každodenne. Z piatich oslovených, na otázky do uzávierky reagoval realitný maklér Ladislav Kmetyó za Danubius reality.

Aké sú ceny bytov v našom meste a ako sa zmenili oproti minulému roku?

V závislosti od lokality, veľkosti, úpravy a ďalších faktorov, ktoré ovplyvňujú ceny panelákových bytov v súčasnosti registrujeme nasledovnú cenovú úroveň: Garsónky od 17 000 do 22 000 eur , 1-izbové od 23 000 až po 32 000, 2-izbové od 29 000 – 42000 eur, 3-izbové od 37000 – 55 000, 4-izbové od 40 000 do 65000 Eur. Samozrejme iná cenová hladina platí pre byty v novostavbách, kde sa ceny oproti minulému roku takmer nezmenili, pričom pri panelákových bytoch registrujeme mierny pokles.

Ktoré lokality v meste patria medzi najžiadanejšie a ktoré naopak ľudí nezaujímajú?

Favoritom pre záujemcov o panelákové byty v meste naďalej zostáva sídlisko „Juh“ a pri novostavbách lokalita Andovská ulica. V súčasnosti sa však čoraz viac stretávame s prípadmi, keď pri konečnom rozhodovaní zaváži predsa len ten všeobecne najdôležitejší faktor, cena. Vtedy sa mení orientácia záujemcov aj do lokalít Novomestská a okolie žel. stanice, kde bol ešte nedávno výrazne nižší záujem o byty ako v iných lokalitách.

Kde v meste je podľa vás najvýhodnejšie bývanie?

Z pohľadu panelákových sídlisk sú to najmä lokality s najlepšou občianskou vybavenosťou ( blízkosť škôl, obchodov a pod.) , dobrá dostupnosť do centra mesta a do práce. Nemenej dôležité je okolie, hustota zástavby, čistota, hlučnosť a zeleň. Týmto kritériám má najbližšie Nábrežná ulica.

Prečo bývať v meste, prípadne si tu kúpiť nehnuteľnosť?

Rozhodujúcimi faktormi sú širšie možnosti uplatnenia, lepšie pracovné príležitosti, vzdelávanie, kultúra a tiež šport. Ďalej medzi výhody môžeme zaradiť aj služby na vyššej úrovni, najmä v zdravotníctve, dostupnosť úradov, sieť obchodov a pohodlie.

Byty Nové Zámky
10
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM