Anton Hrachovský Šport

Aj v závere roka robia zámockí atléti radosť: Medaily z rôznych kútov Slovenska

Viacerých pretekov naprieč Slovenskom sa znova zúčastnili aj pretekári z Nových Zámkov. Medzi dospelými dokonca zabodoval jeden z našich dorastencov.

Ilustračný obrázok k článku Aj v závere roka robia zámockí atléti radosť: Medaily z rôznych kútov Slovenska
Zdroj: TASR

Posledné tri mesiace roku patria v atletike už tradične organizácii cezpoľných a cestných behov. Buď ako majstrovské školské súťaže, súťaže organizované atletickými zvazmi alebo obcami a mestami na celom Slovensku. Na viacerých štartovali aj pretekári AC Nové Zámky a svojimi umiestneniami a výkonmi dobre reprezentovali nielen samotný klub, ale v prípade školských majstrovských súťaží aj svoje školy.

Sezóna cezpoľných a cestných behov v plnom prúde

Na Majstrovstvách Nitrianskeho kraja v Krušovanoch dosiahli pretekári AC Nové Zámky znovu veľmi dobré výsledky. Medzi žiakmi dominoval žiak zo ZŠ Dvory nad Žitavou Daniel Ladek, ktorý sa aktívne venuje hlavne futbalu v druholigovom dorasteneckom tíme FKM. Medzi žiačkami skončila Réka Puha na treťom mieste pred dvojicou pretekárok zo ZŠ Hradná Laurou Tomanovou a Nikol Mazúchovou. Obe spolu aj s Leou Proháckovou vybojovali pre svoju školu nie len prvenstvo v súťaži družstiev, ale i postup na Majstrovstvá Slovenska. Medzi stredoškolákmi sa viac darilo dievčatám. Bibiana Grolmusová skončila na 2. mieste a Vivien Klučka na 3. mieste.

Školské majstrovské súťaže v cezpoľných behoch vyvrcholili Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa uskutočnili v náročnom kopcovitom teréne v okolí kúpeľov Červený Kláštor. Právo štartovať na nich mali víťazi individuálnych súťaží a súťaží družstiev z jednotlivých krajov.

Medzi jednotlivcami skončil z nášho kraja na solídnom 11. mieste Daniel Ladek zo ZŠ Dvory nad Žitavou. Družstvo dievčat – žiačok zo ZŠ Hradná Nové Zámky skončilo tesne na 4. Mieste, keď za tretím miestom zaostali len o 2 body. Chýbalo teda o dve priečky lepšie umiestnenie niektorej z bodovaných dievčat – Nikol Mazúchová skončila na 12. mieste pred 13. Laurou Tomanovou. Tak ako v kraji, treťou členkou družstva bola Lea Prohácková.

Dorastenec bodoval medzi mužmi

Na Vajnorskom mini maratóne skončil vekom len dorastenec Karol Dráfi medzi mužmi na vzdialenosti 10 km na siedmom mieste kvalitným časom 37:00. Na Šurianskej desiatke bol najlepší medzi žiakmi Damián Srnec, na treťom mieste skončil Tadeáš Valent. V doraste skončil tretí Dávid Holzhei. Medzi ženami skončili na piatom a šiestom mieste Bibiána Grolmusová a Vivien Klučka, u mužov bol piaty Róbert Miskolczi. V oboch hlavných kategóriách mužov a žien zvíťazili odchovanci AC Nové Zámky Lucia Janečková a Matúš Verbovský pred Jakubom Šikom. Štvrtý bol Imrich Magyar.

Na Zelenyákovej trinástke v Hronovciach skončili na 3. mieste, ako medzi mužmi, tak i medzi ženami Vivien Klučka a Jakub Mészaros. Na 37. ročníku Župovskej desitka v Nižnom Župove bola medzi ženami na 10 km najlepšia Dana Janečková, ktorá zvíťazila časom 41:58,6

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM