Rastislav Búgel Správy

Aj tento rok budete môcť hlasovať o najlepšiu atrakciu: Zapojilo sa 10 objektov

Obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja môžu aj tento rok hlasovať o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu tohto regiónu. Štvrtý ročník súťaže vyhlásia 17. mája na Svätoplukovom námestí v Nitre počas otvorenia letnej turistickej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Aj tento rok budete môcť hlasovať o najlepšiu atrakciu: Zapojilo sa 10 objektov

Tento rok sa do súťaže vyhlasovanej Agentúrou EPS zapojilo 10 turistických atrakcií. Ako informoval riaditeľ agentúry Daniel Balko, o titul budú súťažiť Wellness Patince, termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove, Kaštieľ v Mojmírovciach, Margita-Ilona, Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU), Thermal Kesov, Kalvária v Nitre, Zámok Topoľčianky, románske pamiatky v Bíni a ako produkt cestovného ruchu historické festivaly a slávnosti v nitrianskom regióne.

Niektoré sa do súťaže neprihlásili

„Veľmi ma mrzí, že sa do súťaže nezapojil jej pravidelný účastník Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM), ktoré nám oznámilo, že už o sebe nerozhoduje a riaditeľstvo Agrokomplexu – Výstavníctvo Nitra zrejme záujem o účasť SPM v súťaži nemalo záujem,“ povedal Balko. Do súťaže sa tento rok nezapojí ani Levický hrad – Tekovské múzeum. Pribudli však románske pamiatky v obci Bíňa a prvýkrát boli ku konkrétnym destináciám a inštitúciám zaradené do ponuky aj historické festivaly a slávnosti, ktoré sú takisto produktom cestovného ruchu. Agentúra EPS do tejto kategórie zaradila Levické hradné slávnosti, Pribinovu Nitravu a Barokový deň v Kaštieli Mojmírovce.

Čakajú na váš hlas

Samotná súťaž sa začne 17. mája a potrvá až do 7. júla. „Jej podstata je veľmi jednoduchá. Obyvatelia, turisti a návštevníci Nitrianskeho kraja budú môcť počas jej trvania hlasovať za jednu z atrakcií. Pripomínam, že môže hlasovať každý, kto dosiahol vek 18 rokov. Opäť každý, kto bude hlasovať, zároveň aj sám súťaží o letné ceny, ktoré nám do súťaže venovali jednotliví účastníci. Ide o víkendové pobyty v Patinciach, na Zámku v Topoľčiankach, v zariadení Thermal Kesov či o lístky na kúpaliská, prípadne o rôzne dreviny, ktoré daruje botanická záhrada,“ vysvetlil Balko. Odovzdať hlas konkrétnej turistickej atrakcii bude možné buď počas rôznych historických slávností, vo vybraných nitrianskych obchodných centrách, či na internetovej stránke www.regionnitra.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM