Kultúra Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Zámčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Marec – mesiac knihy je tu. Okrem celonárodného Týždňa slovenských knižníc vám prinášame hneď niekoľko lákavých akcií, na ktoré sa oplatí zavítať.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Zámčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Zdroj: TASR

Týždeň slovenských knižníc

1. – 4.marca 2016, Knižnica Anton Bernoláka
Celoslovenské podujatie sa opäť uskutoční aj v Nových Zámkoch. Cieľom je pozitívne zviditeľňovanie knižnice. Pripravte sa na bohatý program, počas štyroch dní môžete podebatovať s viacerými osobnosťami literárnej sféry.

Noví bohovia – Jarmila Mitríková a Dávid Demjanovič

4. marca – 3.apríla 2016, Galéria umenia Ernesta Zmetáka
Mladé úspešné autorské duo po prvýkrát predstaví na výstave svoju tvorbu za obdobie posledných troch rokov.

Ach, Júlia

4. marca 2016, o 19:00, Dom kultúry Kovák
Rómeo a Júlia nezomreli! Majú 14-ročnú dcéru, no nič im nevychádza. Shakespeare sa na to už nemôže pozerať. Pobavia vás Csongor Kassai, Zuzana Mauréry, Peter Marcin, Juraj Hrčka, Pavol Plevčík a Anikó Vargová.

Finále 1. hokejovej ligy a baráž o Tipsport extraligu

3. zápas, 6. marca 2016, o 17:00, HC Nové Zámky vs HC 46 Bardejov
Nové Zámky budú v nedeľu historicky prvý krát dejiskom finálového zápasu 1. hokejovej ligy. Po úvodných dvoch zápasoch sa finále totiž presunie do Nových Zámkov. V závislosti od predchádzajúcich zápasov, ktoré sa hrajú 2. resp. 3. marca v Bardejove sa bude/nebude v pondelok hrať i štvrtý zápas.

Baráž o Tipsport extraligu
Po skončení finále 1. ligy bude nasledovať baráž o extraligu. Termínovo je naplánovaný jej štart na 13. marca, no zatiaľ nie je isté, kto bude okrem Nových Zámkov a Bardejova jej tretím účastníkom. Môžu to byť Piešťany ale aj Martin.

Pálenica Borisa Filana na cestách

11.3.2016, o 19:00, Irish Castle Pub, hosť Oliver Filan
Spisovateľ, dramaturg, textár, scénárista a cestovateľ Boris Filan sa predstaví Novozámčanom spolu so svojím synom Oliverom. Spoul porozprávajú aj o potulkách svetom. Vstupné 12 €.

The Beatles Revival

11. marca 2016, o 19:00, Dom kultúry Kovák
The Beatles stále žije! Pre fanúšikov legendárnej kapely z Liverpoolu je pripravený koncert revival zoskupenia The Beatles Revival. Nemali by tak chýbať všetky známe hudobné pecky. Vstupné 12 €.

KAMZÍKFEST 2016

12. marec 2016, o 14:00, Dom kultúry Kovák
V poradí už druhý ročník festivalu venovaného cestovaniu a potulkám svetom. Čaká na vás bohatá nádielka outdoorových filmov, fotoprezentácií a diskusie s cestovateľmi. Zažite atmosféru dobrodružstva očami autorov. Špeciálnymi hosťami sú Vlado Vričan a Martin Sipták. Vstup voľný.

Veľkonočné tvorivé dielne

16. –18. marec 2016, 9:00 – 12:00, Regionálne osvetové stredisko Nové Zámky
Na programe sú ukážky prác mamičiek so svojimi deťmi. Vaše malé ratolesti si môžu vyrobiť i veľkonočné ozdoby.

Milujeme nedele – Marec: mesiac knihy s Hello Kitty a Shreckom

20. marec 2016, od 15:00 do 17:00, OC Aquario Pripravené je čítanie rozprávok pre najmenších, súťaže, bábkové divadlo, tvorivé dielne i maskoti Hello Kitty a Shreck.

Show pre deti Smejko a tanculienka – Čáry Máry Fuk

30. marca 2016, o 17:00, Dom kultúry Kovák
Svoje ratolesti môžete potešiť návštevou detskej fantázie. Chýbať nebudú kúzla a pesničky ako Červená čiapočka, Vlk a kozliatka či Budkáčik a Dubkáčik. Konať sa bude aj minidiskotéka a spoločné fotenie. Vstupné je 5 resp. 6 €.

Veríme, že si z nášho zoznamu vyberiete podujatie a kvalitne zrelaxujete.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM